Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιχειρηματικό φόρουμ «Cyprus – Israel» στις 10 Νοεμβρίου στο Τελ Αβίβ με μεγάλη συμμετοχή από κυπριακές και ισραηλίτικες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ευρύτατο φάσμα τομέων στους κλάδους της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, της μεσιτείας ακινήτων, της εμπορικής ναυτιλίας. Της αποστολής του ΚΕΒΕ, έχει ηγηθεί ο Αντιπρόεδρος Οικονομίας του Επιμελητηρίου, κ. Τονυς Τουμαζής.

Το Φόρουμ διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, την Ομοσπονδία των Ισραηλινών Επιμελητηρίων και την στήριξη του επιχειρηματικού συνδέσμου Κύπρου-Ισραήλ και του Κυπριακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας στο Τελ Αβίβ. Το φορουμ πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ.

To Φόρουμ έχει προσφωνήσει η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κυρία Νατάσα Πηλείδου όπου παρουσίασε τις ευκαιρίες για προώθηση της Κύπρου ως περιφερειακό κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και ελκυστικός προορισμός επενδυτικών ευκαιριών.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας στους κλάδους της ναυτιλίας και παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών. Ενώ στο πανελ που ακολούθησε για τον τομέα της ναυτιλίας συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings LTD, Πάνος Αλεξάνδρου, ο διευθύνων σύμβουλος της Amit Logistics,  Αμίρ Σιανί, και διευθύντρια ΕΥ Cyprus, Ελένη Σοφοκλέους.

Οι σχετικές παρουσιάσεις:

1. Minister of Energy, Commerce & Industry

2. Invest Cyprus

3. Deloitte

4. Deputy Minister of Shipping

More information in English and Greek: Israel Circular

Register at: https://forms.ccci.org.cy/israel22/